• Ώρες Λειτουργίας
  • Δευτέρα - Παρασκευή
  • 9:00 πμ - 5:00 μμ
Η INFOSUPPORT γίνεται μέλος της InoFA

Η INFOSUPPORT γίνεται μέλος της InoFA

ΝΕΑ


H INFOSUPPORT ως InoFA Parnter είναι ανάμεσα στις εταιρείες και φορείς που συμμετέχουν σε τεχνολογίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον ευρύτερο τομέα των τροφίμων και αλυσίδας διανομών (food chain supply).

Η νεοσύστατη συμμαχία στο χώρο της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, χρησιμοποιώντας και αναπτύσσοντας σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, προσδοκά να εισάγει στην αγορά εφαρμογές που θα ενημερώνουν τον καταναλωτή με το ιστορικό παραγωγής και την ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων που σκοπεύει να βάλει στο πιάτο του.  

Για παράδειγμα, σαν πελάτης, αγοράζεις ένα γάλα σε ένα supermarket.

  • Που έχει παραχθεί αυτό το γάλα;
  • Ποιος είναι ο παραγωγός;
  • Ποια είναι η ταυτότητά του;
  • Ποιες είναι οι πρακτικές που ακολούθησε ο παραγωγός στο χώρο του (π.χ. πόσες ώρες βόσκησε το ζώο στον αγρό, που βρίσκεται, κλπ) ;

Όλη αυτή η πληροφορία, με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών (Internet of Things), μπορεί να είναι διαθέσιμη στον τελικό καταναλωτή. Είναι ένα κομμάτι που ο μέσος καταναλωτής θέλει να γνωρίζει. Τον ενδιαφέρει η προέλευση του προϊόντος καθώς και η διεργασία που υπέστη αυτό μέχρι να φτάσει στα χέρια του. Ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να σκανάρει, λοιπόν, την συσκευασία και να γνωρίζει τις πληροφορίες που θέλει για το προϊόν που καταναλώνει. 

Μέσα από αυτή τη συνεργατική χρήση αυτών των τεχνολογιών τόσο από τους ίδιους τους παραγωγούς, όσο και από τις εταιρείες διανομής και τις εταιρείες τυποποίησης,  θα έχουν όλοι αυτοί οι τρεις κρίκοι της οικονομίας την ευχέρεια να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που έχει ο αμέσως προηγούμενος και ο αμέσως επόμενος κρίκος και θα έχει τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντολογικά οφέλη.

Όσο πιο γρήγορα κινείται η πληροφορία ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις κρίκους, έχουμε μείωση των επιστροφών (λόγω ημερομηνίας λήξης των ευπαθών προϊόντων) που με όρους καθαρά οικονομικούς αυτό σημαίνει ότι ο προμηθευτής έχει λιγότερες επιστροφές. Με τη σειρά του, αυτό συνδράμει στην καλύτερη οργάνωση των διαδρομών διανομής, που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρόνου και πόρων αλλά και μείωση των περιβαλλοντολογικών ρύπων του συνόλου του στόλου των οχημάτων διανομής.

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός (CLUSTER) Καινοτομίας InoFA (Internet of Food Alliance)

Αρχικά, η αξιοποίηση αυτής της τεχνολογικής καινοτομίας θα εστιαστεί στο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας που αφορά στα προϊόντα της ζωικής παραγωγής.

Το συντονισμό της πρωτοβουλίας του συνεργατικού cluster InoFA, στο οποίο μετέχουν ήδη πάνω από 60 φορείς και επιχειρήσεις, έχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Η διάρκεια του έργου έχει 2 χρόνια και την χρηματοδότησή του έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

OK
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Περισσότερα