• Ώρες Λειτουργίας
  • Δευτέρα - Παρασκευή
  • 9:00 πμ - 5:00 μμ
Αύξηση εσόδων πάνω από 63% για τον ΟΛΛΑΕ

Αύξηση εσόδων πάνω από 63% για τον ΟΛΛΑΕ

ΝΕΑ


Μετά τις πολύ θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του Oργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛΑΕ) για το 2020, η έντονα ανοδική πορεία συνεχίζεται και το 2021, εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποτύπωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΛΑΕ, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1.066.895 ευρώ έναντι στόχου 653.500 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 63,3 %.

Αντιστοίχως, τα έξοδα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 560.985 ευρώ έναντι στόχου 520.060 ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτών είναι το ισοζύγιο του ΟΛΛΑΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να διαμορφωθεί στις 505.910 ευρώ, έναντι στόχου 133.440 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 279,1 %.

Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Στα 1.066.895 ευρώ τα έσοδα, έναντι στόχου 653.500 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση και στην εξέλιξη αυτών των αποτελεσμάτων εναπόκειται και στην επιλογή του ΟΛΛΑΕ να εμπιστευτεί το SMARTEGi MARINA για την οργάνωση και διασφάλιση των εσόδων. 

Η εφαρμογή SMARTEGi MARINA ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Οργανισμών Λιμένων και στα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία για τη μηχανογράφηση των διαδικασιών τιμολόγησης των τελών και δικαιωμάτων του Οργανισμού έναντι των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τρίτους αναφορικά με την κίνηση και τον ελλιμενισμό των πλοίων, την διακίνηση επιβατών, οχημάτων και φορτίων και την χρήση των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΛΛΑΕ, λόγω πανδημίας, στερήθηκε εσόδων λόγω της μείωσης της κίνησης στην ακτοπλοΐα και βεβαίως λόγω της μη είσπραξης μισθωμάτων, εφαρμόζοντας απόλυτα τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Η διοίκηση του ΟΛΛΑΕ φιλοδοξεί ο λιμένας Λαυρίου να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και του ελληνικού τουρισμού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

OK
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Περισσότερα