• Ώρες Λειτουργίας
  • Δευτέρα - Παρασκευή
  • 9:00 πμ - 5:00 μμ
13 εταιρείες στο cluster καινοτομίας τουρισμού

13 εταιρείες στο cluster καινοτομίας τουρισμού

ΝΕΑ


Πελατολόγιο της INFOSUPPORT συμμετέχει σε σημαντικό project για την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι ΣΕΤΕ, Ferryhopper και Marketing Greece, είναι μερικές από τις εταιρείες που συμμετέχουν ενεργά στο cluster καινοτομίας για τον τουρισμό.

Η Eurobank και το egg -enter grow go- επιλέχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν τον πρώτο ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας (ΣΣΚ) στις ψηφιακές τεχνολογίες στους τομείς τουρισμού και πολιτισμού.

Ο συγκεκριμένος Συνεργατικός Σχηματισμός (cluster) έχει τη θεσμική υποστήριξη του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ, και τη συμβουλευτική υποστήριξη του Corallia του Ε.Κ. Αθηνά.

Τα projects, τα οποία συμβάλλουν στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων του Cluster και αποτελούν μέρος της στρατηγικής του, διεκδικούν χρηματοδότηση συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας.

Ποιες εταιρείες συμμετέχουν

Από τις συνολικά δεκατρείς εταιρείες - μέλη του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας, οι οκτώ είναι επιχειρήσεις που έχουν υποστηριχθεί ενεργά από το egg και συγκεκριμένα οι Greeking. me, Keeano, Mentor, Moptil, SaMMy, Simpleapps, TEKMON και Triparound. Στο Cluster συμμετέχουν, επίσης, οι εταιρείες Ferryhopper, Marketing Greece, Tamasenco, Toulange και Santikos Collection. Στόχος είναι, εντός διετίας, ο αριθμός των επιχειρήσεων - μελών στο cluster, να υπερβαίνει τις τριάντα.

Projects που εστιάζουν σε διάφορους τομείς

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Cluster κατέθεσαν projects που εστιάζουν στους εξής τομείς:

  • Βιωματική εμπειρία περιήγησης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την βοήθεια της τεχνολογίας AR, AI και VR.
  • Βελτίωση ταξιδιωτικής εμπειρίας και ενίσχυση της οργανωτικής και επιχειρησιακής λειτουργίας φορέων διαχείρισης τουριστικών υποδομών.
  • Δυναμική σύνθεση και παροχή προσωποποιημένων τουριστικών προϊόντων για τουριστικές επιχειρήσεις (SaaS).
  • Δημιουργία ταξιδιωτικού διαδικτυακού B2B marketplace, το οποίο συνδέει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
  • Δημιουργία business simulation mobile app για smartphones, μέσα από το οποίο ξετυλίγονται πτυχές της αρχαίας και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
  • Αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού μέσα από ένα web app με δυναμική σύνθεση προσωποποιημένου ταξιδιού για σκάφη αναψυχής, skippers και agents, το οποίο προσφέρει στους τουρίστες έτοιμες ταξιδιωτικές επιλογές (Peer2Peer Trip Planning)
OK
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Περισσότερα