• Ώρες Λειτουργίας
  • Δευτέρα - Παρασκευή
  • 9:00 πμ - 5:00 μμ
Τι σημαίνει Cloud Business Intelligence;

Τι σημαίνει Cloud Business Intelligence;

ΝΕΑ


Οι εφαρμογές Cloud-hosted BI κάνουν  τα δεδομένα της επιχείρησης σας πιο προσβάσιμα από ποτέ.

Cloud BI

Μια Cloud Business Intelligence εφαρμογή φιλοξενείται σε ένα εικονικό δίκτυο όπως το internet.

Χρησιμοποιείται ώστε να παρέχει στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς  πρόσβαση σε δεδομένα του εκάστοτε οργανισμού ή της επιχείρησης.

Για παράδειγμα ένας επιχειρηματίας μπορεί να δει εύκολα τα δεδομένα της επιχείρησης του σε πίνακες, KPI’s, διαγράμματα και άλλα επιχειρηματικά στοιχεία, έχοντας πρόσβαση από το κινητό του ή τον υπολογιστή του οποιαδήποτε στιγμή.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο σε εργαλεία που βασίζονται σε περιβάλλον cloud όπως εφαρμογές διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM,Salesforce), αποθήκευσης αρχείων (One drive)  κ.α. Αυτή η τάση περιλαμβάνει και τα λογισμικά Business Intelligence που έρχονται να  συνδεθούν αρμονικά με τις υπόλοιπές εφαρμογές προσφέροντας σας, μια καλύτερη εικόνα της επιχείρησης σας.

Σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Cloud computing

Η έννοια του cloud computing  έχει τις ρίζες της από την δεκαετία του 1950 με την ανάπτυξη του microchip και του mainframe υπολογιστή.  H χρήση του πραγματοποιούνταν από κεντρικούς υπολογιστές μεγάλων υπολογιστικών και αποθηκευτικών δυνατοτήτων. Οι χρήστες είχαν πρόσβαση σε αυτούς τους υπολογιστές μέσω τερματικών (dumb terminals), οι οποίοι δεν είχαν ούτε υπολογιστική ισχύ ούτε αποθηκευτικές ικανότητες.

Από το 1960 έως το 1990  η βελτίωση τον μοντέλων time-sharing, η εξισορρόπηση διακομιστών και η απομακρυσμένη πρόσβαση VPN, έθεσαν νέες βάσεις την τεχνολογία των υπολογιστών.

Η γρήγορη εξέλιξη της επιστήμης της πληροφορικής και η άφιξη του διαδικτύου το 1990, ανέπτυξε ραγδαία το cloud computing που γνωρίζουμε έως και σήμερα. Οι πρωτοπόροι όπως η Google, amazon απέδειξαν πως χωρίς εγκατεστημένο λογισμικό τοπικά στον υπολογιστή μας, παρέχετε η πληροφορία.

Cloud Computing & Business Intelligence

Cloud Computing και Business Intelligence πρόκειται για τον ιδανικό συνδυασμό! Η επιστήμη της επιχειρηματικής ευφυΐας έχει ως σκοπό την άμεση και σωστή πληροφόρηση στα αρμόδια άτομα την κατάλληλη στιγμή και το cloud computing προσφέρει την άμεση πρόσβαση μεταξύ του αναλυτή δεδομένων και του υπευθύνου της επιχείρησης ή του οργανισμού.

Η γοητεία των Cloud BI εφαρμογών είναι η προσβασιμότητα σε διαφορετικές συσκευές και Web browsers. Αυτό αφήνει πίσω τα παραδοσιακά εμπόδια, όπως η απαίτηση πρόσβασης σε εφαρμογές του πελάτη.

Τα πλεονεκτήματα του Cloud computing για τους BI users

Cloud BI προσφέρει ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις on-primase εφαρμογές. Παρακάτω κάποια από τα πλεονεκτήματα:

Εύκολο στη χρήση 

Οι Cloud BI εφαρμογές, όπως όλες οι cloud εφαρμογές τείνουν να είναι πιο εύχρηστες για τον τελικό χρήστη. Κατά συνέπεια αυτό μειώνει την εκπαίδευση σε συστήματα πληροφορικής.

Tαχύτητα ανάπτυξης

Οι Cloud εφαρμογές είναι εύκολο να ενημερωθούν από την στιγμή που δεν απαιτείται  επιπλέον εγκατάσταση κάποιοι  hardware ή software.

Επεκτασιμότητα και ευελιξία

Ανάλογα με την ανάπτυξη της επιχείρησης σας και τους users, οι εφαρμογές cloud προσαρμόζονται πολύ εύκολα  σε κάθε μεταβολή

Εύκολη πρόσβαση

Υπάρχει πρόσβαση από κάθε συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο 


Ανακαλύψτε τις cloud BI λύσεις που σας προσφέρει η INFOSUPPORT για δημόσιους οργανισμούς

Και Ιδιωτικές επιχειρήσεις

    

OK
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Περισσότερα